– Jeg har ikke så stor sans for det å isolere seg. Jeg er nok litt verdensborger, sier Berulf Taraldsen, som mange kjenner som gullsmed i gågata og høyrepolitiker gjennom mange år. Gullsmedforretningen ble lagt ned i 2000, men også der fulgte han opp flere lands nasjonaldager med å henge opp flagget deres på utsiden.

– Under OL i -94 ble vi oppfordret til å flagge for ulike nasjoner, og det var da jeg begynte å samle på flagg, sier Berulf Taraldsen.

Nå har han ikke helt oversikt over hvor mange flagg han har, men de ligger klare, sirlig sammenrullet. I vinduskarmen har han en liste med oversikt over nasjonaldager og andre aktuelle flaggdager. Forrige uke var en stor uke i så måte: Danmarks nasjonaldag 5. juni, Sveriges 6. juni, unionsoppløsningen 7. juni, valg i Storbritannia 8. juni og markering av Storbritannias nasjonaldag 11. juni. Fiji feirer sin nasjonaldag 12. juni, og neste mulighet er Islands nasjonaldag 17. juni.

– Flagget fra Fiji er så flott så det bruker jeg som et innimellom-flagg. Og hvis noen spør så sier jeg bare at barnet til generaldirektøren fyller år, sier Berulf og gliser.

Mange setter stor pris på at han hedrer dem på nasjonaldagen. Hyggelige hilsninger fra dansker og svensker i forrige uke varmer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.