• SKREVET BREV: Ordfører Einar Busterud. FOTO: ELI J. HAUGEN

Kommunedelplanen for dobbeltspor mellom Sørli og Brumunddal har vært ute til høring, og pådratt seg innsigelser til alle traséalternativer. Fylkesmannen i Hedmark har fremmet innsigelse til det østre alternativet, Riksantikvaren til de to vestre og midt, mens Jernbaneverket har fremmet innsigelse mot både det midtre og det østre alternativet.

Direkte til departementet

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen har innkalt partene til mekling 15. desember, trass i at fylkesmannen selv har lagt ned en innsigelse.

Nå har ordfører Einar Busterud skrevet brev til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, hvor ordføreren ber om hjelp.

I brevet skriver Busterud blant annet om fylkesmannens rolle som mekler: «Det kan være grunn til å bemerke at selv om det er vanlig prosedyre at fylkesmannen, også når etaten Fylkesmannen har fremmet innsigelse, kan det stilles spørsmål om denne saken er av en slik karakter at det burde brukes settefylkesmann. Eventuelt at uenigheten håndteres direkte i departementet.»

Rask behandling

Hovedhensikten med brevet til Sanner er å få en tilbakemelding fra departementet om Hamar kommune kan påregne en rask innsigelsesbehandling hos departementet med vedtak av kommunedelplanen for dobbeltspor forbi Hamar, slik at framdriften ikke forsinkes på grunn av manglende planavklaring. Busterud skriver: «Departementets vedtak etter plan- og bygningsloven er endelig, og med departementets vedtak vil da nødvendig plangrunnlag være på plass.»

Bakteppet er at det må foreligge en godkjent kommunedelplan for at dobbeltsporet mellom Sørli og Brumunddal kan bli prioritert i første fireårsperiode i Ny Nasjonal transportplan som skal vedtas i Stortinget i juni neste år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.