Vann- og avløpssjef i Hias, Mai Riise, støtter henstillingen.

– Renseanleggene hos oss er ikke bygget for å håndtere medisiner og miljøgifter. Det er ingen metode for å få det ut av kretsløpet. Derfor må vi forsøke å stoppe det før det havner i do eller i vasken, sier Mai Riise.

Med støtte fra Helse- og omsorgsdepartementet har det nå pågått en kampanje rettet mot brukerne. Her har også Norsk Vann og Apotekforeningen vært aktive. Målet er felles: Få brukerne til å bli bevisste på at medisiner må leveres inn, ikke kastes eller skylles ned.

Stein Lyftingsmo ser at kampanjen har virket. Det er blitt levert inn betydelig mye mer medisiner nå enn ellers i året. Medisinene som sendes inn blir brent ved så høy temperatur at de ikke lenger utgjør noe miljøproblem. Han er spesielt opptatt av at antibiotika og medisiner med hormoner ikke må havne på avveie.

–Det er flere gode grunner til å rydde i medisinskapet. Fjern både gamle medisiner og medisiner du ikke bruker lenger. For eldre, som gjerne bruker mange medisiner hver dag, er det greit å slippe å ha enda flere medisiner å forholde seg til, sier Stein Lyftingsmo. Han forteller at 10 prosent av innleggelsene på medisinske avdelinger er legemiddelrelaterte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.