Men først og fremst understreker rektoren at det ikke er noe som tyder på at elever ved skolen den siste tiden har blitt tilbudt å kjøpe narkotiske stoffer.

– Jeg har ingen indikasjoner på at dette har noe å gjøre med Børstad ungdomsskole. Dette var nok et sted som var praktisk for dem som lagret det, sier Hem.

– BEKYMRINGSFULLT

HA har flere ganger skrevet om de to polske mennene som nå sitter varetektsfengslet, mistenkt for å ha solgt betydelige mengder narkotika i Hamar og på Hedmarken. Først og fremst har salget rettet seg mot yngre personer. Begge mennene er i tillegg siktet for vold, og 22-åringen også for trusler.

I depotet på Børstad, som politiet knytter mennene til, ble det funnet om lag 100 gram hasj. I boligen polakkene disponerte, fant politiet også piller med det farlige narkotiske stoffet MDMA.

Rektoren på Børstad har vært i dialog med politiet om saken, og har fått en oppdatering om depotet like ved skolen. Han forteller at funnstedet er i en skogteig på den andre siden av idrettsanlegget, og selv om depotets posisjon nok har vært tilfeldig, liker ikke Hem tanken på at kriminelle har operert i skolens nærområde.

– Jeg er veldig klar over at det opererer folk i dette miljøet i både Hamar og i nærmiljøet rundt. Det er selvfølgelig bekymringsfullt at det er avdekket et lager i nærheten av skolen og idrettsanlegget, sier han.

politiet BEKREFTER

Boligen de to polakkene opererte fra skal befinne seg i området, og de knyttes også til et annet depot i nærheten, ved Olrudsenteret i Furnes. Politiet bekrefter at lageret mest sannsynlig lå der det gjorde på grunn av boligen.

– Det var nok primært lettvint for de som var involvert. I denne sakens anledning, går det nok på at de involverte ikke bodde så langt unna. Vi ser ingen link bort mot ungdomsskolen, forteller leder for strategi og forebyggende seksjon ved Hamar politistasjon, Arne Wiggo Rognås.

Men politimannen liker heller ikke tanken på at polakkene har operert i nærheten av et miljø hvor barn og unge ferdes hele dagen.

– Denne typen virksomhet vil vi ha lengst mulig bort fra områder hvor barn og unge bedriver sin fritid, sier Rognås.

Også Morten Aspeli, Ap-politiker og styreleder i Hamar IL, mener det er alvorlig at det er funnet et hasjdepot i nærheten av klubbens anlegg.

– Vi skal ikke overdramatisere i forhold til at det var noe annet enn et lager, men et lager er ikke til bare for at det skal ligge der. Dette er ikke noe vi ønsker å ha i nærmiljøet, sier Aspeli.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00