Etter at plakaten om opphørssalg ble satt ut og ryktene begynte å svirre, har mange vært innom og beklaget at forretningen skal legges ned.

– Vi har holdt på lenge og har diskutert om vi skulle gi oss siden i høst. Nå har vi bestemt oss, sier Berit Kirkeby Larsen som har drevet Barnemagasinet sammen med Guri Sormbroen.

Nyoppussa lokaler i 2015

Barnemagasinet startet i lokalene til Hervold, siden flyttet de til Kvartal 48 der de har holdt til i mange år. I 2015 flyttet de inn i nyoppussa hjørnelokaler etter G-Sport i gågata. Nå er opphørssalget i gang og de regner med at forretningen vil være nedlagt i løpet av tre måneders tid.

– Klart det er vemodig, men det er ingen dramatikk. Det er ingen konkurs, men rett og slett styrt avvikling, sier Berit Kirkeby Larsen, som understreker at hun ikke har gitt opp troen på sentrum.

– Da vi flytta ut i gågata, fikk vi vist fram varene våre på en helt annen måte, men omsetningen har stort sett vært som før. Vi ser helt klart at det er et annet handlemønster enn tidligere. Mange handler varene sine på nett, sier Larsen.

På andre sida av gågata, inne i Kvartal 48, er Ingrid Røsbak i full gang med å pakke ned hele Innerst Inne i pappkartonger. Men hun understreker at forretningen ikke skal legges ned. Hun forhandler i disse dager om nye lokaler på gateplan.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00