– Tusen millioner takk!

Virksomhetsleder Kjersti Bakke stråler idet hun mottar den fargerike sjekken fra de gavmilde barnehagebarna.

6.284 kroner ble sluttsummen etter at barna har brukt høsten til å selge kaffe, kaker, saft og egenproduserte kunstverk.

– Vi har laget kunst og bilder – og et tovet ullmonster, sier en svært engasjert Adele (5).

– Hva synes dere Barnas stasjon skal bruke pengene på?

– Kaffe og kaker, sier Nelly (5).

– Det viktigste er at andre barn får oppleve noe fint. Mat, julegaver, klær og hus, sier de andre barna i munnen på hverandre.

– Hus …?

– Ja, et Lego-hus, da, presiserer en liten pjokk med lurt smil.

Støtter lokale tiltak

Utsiktens pedagogiske leder Heidi Ellevseth forteller at barna har vært flinke til å både lage og selge kunstverk de siste ukene.

– Vi har ønsket å gi et bidrag til lokale tiltak. I fjor ga vi penger til ungdomshuset i Ottestad, og i år fant vi ut at Barnas stasjon ville være en god og verdig mottaker, sier hun.

Ellevseth forteller at hensikten samtidig har vært å øke kunnskapen blant både barn og foresatte om hva Barnas stasjon er.

– Jeg er usikker på om folk flest kjenner tilbudet. Nå har vi gitt informasjon til foreldrene slik at alle skal være klar over at Barnas stasjon finnes, sier hun.

Kjersti Bakke sier stasjonen i Hamar har opplevd stor økning i antallet forespørsler de siste årene. Både barselgruppe og foreldreveiledning er populære tilbud.

I dag er 57 familier tilknyttet Barnas stasjon, og det blir stadig flere. Bare i år har antallet økt med 10–15 familier. Frafallet er langt lavere.

Barnas stasjon er et tilbud til småbarnsforeldre i en «kompleks og sammensatt situasjon», som det heter. Tilbudet retter seg mot familier hvor foreldrenes utfordringer går ut over barna.

Eksempler på utfordringer kan være rus, psykiske lidelser og dårlig økonomi – ofte en kombinasjon.

Lav terskel og høyt nivå

Stasjonen er et lavterskeltilbud for alle som ønsker hjelp av fagfolk med lang erfaring innenfor området.

Stasjonen er underlagt Blå Kors, men samarbeider tett med Hamar kommune. Tilbudet skal være et supplement til kommunens eksisterende opplegg.

Barnas stasjon i Hamar har fem ansatte fordelt på fire årsverk, i tillegg til mange frivillige hjelpere.

– Vi hadde ikke klart oss uten alle de rause «tidgiverne» som hjelper oss med blant annet barnepass, avslutter en munter Kjersti Bakke med sjekken i hånda.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.