Fredag skrev HA at Hamar kommune ikke kunne rådgi badere om hvorvidt vannet i Mjøsa er rent, tross i at badesesongen er i gang for fullt.

LES OGSÅ: Uviss kvalitet på badevannet

Målingene ble gjort fredag, og resultatene lå klare mandag. De viser at kvaliteten på badevannet er god. Skalaen går fra «god» til «mindre god» og «ikke akseptabel».

Kommunen skriver på sine nettsider at det fortsatt er «noe drivved i vannet, men altså ingen bakterier».  

Målingene, som kontrollerte for forekomst av bakterier av typen E.coli og intestinale enterokokker, ble gjort ved ti badeplasser mellom Tjuvholmen og vannverket, inkludert ved Koigen, Ridehusstranda, Domkirkeodden, Rosenlundvika, og Kafé Torp.

Dette er første runde med målinger for året, og kommunen planlegger å gjøre tilsvarende tester av badevannskvaliteten senere i sommer. 

LES OGSÅ: Vannkvaliteten i Mjøsa er god

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.