Han er én av tre finalister i den landsomfattende konkurransen som utleieselskapet Cramo har satt i gang. De ønsker å hedre den innsatsen som vaktmestere gjør hver dag for å sikre god drift på skolene – men samtidig bidra til å øve trivselen både for elever og lærere.

I første runde har skoler, foreldre og elever blitt oppfordra til å fremme sin kandidat. Ut fra det har en jury kommet fram til tre finalister, og én av dem er Bård. Og her skal det mer til enn bare å være en flink vaktmester.

– Jeg prøver å være et medmenneske, både for elever og for de voksne, sier trønderen, som nå har vært på Storhamar skole i 16 år. Han synes noe av det viktigste er å være sosial, imøtekommende og kreativ. Og det trengs på en skole som feiret sitt 100 års jubileum i 2014.I Trøndelag jobbet han som snekker i mange år, men han har også mange års bakgrunn fra en dyrepark der han var altmuligmann. Og det var med denne bakgrunnen han ble lokket ned til Hedmarken, på oppbyggingen av Amadeusparken i 1998. Her skulle han være i to år.

– Men så dukka det opp ei dame da, vet du, og jeg ble værende. Jeg var kjempeheldig som fikk jobben her på Storhamar. Her har jeg stortrivdes fra første dag, sier Bård Selnes.

Assisterende rektor på Storhamar Leena Krognes er ikke i tvil om hvorfor Selnes er nominert.– En alle tiders vaktmester, både raus og sosial. Han tenker på at alle skal ha en bra hverdag, og jobber etter det, sier hun.

Selnes har i flere år hatt med seg asylsøkere i jobben og sørget for at de både har fått språktrening og jobbtrening.

– Veldig givende, sier han.

Vinneren av «Norges beste vaktmester» avgjøres i en avstemming på nett som er åpen til 27. november. Vinneren offentliggjøres 5. desember.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.