Det er ungdomsgruppa i Den Norske Turistforening som står bak Grønn onsdag, et slags motsvar til den store kjøpedagen Black Friday. Mens Grønn onsdag har vært arrangert flere steder rundt i landet, er det helt nytt i Hamar. Men 10. mai kan du selge, bytte eller gi bort det du ikke lenger trenger av klær og utstyr – og samtidig kanskje finne noe du eller de andre i familien trenger.

– Vi fikk lyst å prøve dette, vi også. Dette er tida da de fleste kanskje rydder bort vintertøy og skal finne fram tøy og utstyr for vår og sommer. I stedet for at det bare kastes eller stues bort i et skap, kan det kanskje være andre som kan ha nytte av det, sier aktivitetskonsulent for ban og unge i turistforeningen, Knut Einar Nordhagen.

Hvis du har noe du skal selge eller gi bort, kan du levere det på Naturens Hus. Her er det snakk om edruelige priser, både for dem som selger og kjøper. Hvis du ikke står der selv, blir varene lagt fram med priser og navnet til den som selger. Her er det også mulighet for å bytte varer, med andre ord, absolutt verdt å ta en tur.

– For oss dreier dette seg også om å vise at det er fullt mulig å være med på aktiviteter selv om en ikke har det aller dyreste utstyret. Og det behøver ikke være nytt utstyr for at en skal ha glede av aktiviteten, sier Knut Einar Nordhagen.

Han er spent på hvordan responsen blir. De har opprettet egen facebookside og har fått mange positive tilbakemeldinger der. Da Krøniken var på besøk, hadde han allerede fått inn noen vindjakker og bukser, både til barn og voksne. Men han håper også at det dukker opp annet utstyr, som kaffekjeler og annet friluftsutstyr.

DNT-Ung på Hedmarken har nå ei veldig aktiv gruppe med rundt 15 medlemmer i alderen 13 til 20. De møtes til aktiviteter en gang i uka, året rundt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.