Filmsnutten som NRK Trøndelag la ut om Aud Kristiansen (78) i Trondheim som ikke husker sist hun hadde besøk, har rørt mange. Til nå har det meldt seg over nye 700 besøksvenner landet over.

– Filmen har nok gjort inntrykk på hamarsingene også, etter at jeg la den ut. Vi har fått 13 nye besøksvenner, og totalt er det 130 som har meldt seg for aktivitet i Røde Kors, sier Mariann Mikkelsen, daglig leder for Hamar Røde Kors.

LES OGSÅ: Hamar viser vei i frivillig-arbeidet

Men det er behov for enda flere. Akkurat nå er det 30 besøksvenner som er i aktivitet, men det er flere som står på venteliste for å få besøksvenn.

Solveig Johansen, som selv har vært besøksvenn i åtte år, har oppgaven med å koble aktuelle besøksvenner med dem som ønsker å få besøk.

– Det er mange eldre som blir sittende alene, spesielt gjelder det eldre som bor hjemme. Jeg vet at det er eldre som ikke står opp for de har ikke noe å stå opp til. Det er mange som er veldig ensomme, sier Solveig Johansen, som spesielt oppfordrer flere menn til å bli besøksvenner.

LES OGSÅ: Etterlyser flere til viktig frivillig arbeid

Selv er hun vært besøksvenn for en dame på 98 de siste seks årene.

– Da jeg begynte som besøksvenn for åtte år siden, følte jeg meg litt ensom, jeg hadde god tid og ville gjøre noe meningsfylt. Dette har beriket livet mitt, sier Solveig Johansen.

Som besøksvenn er det ikke meningen at du skal gjøre husarbeid eller ærender, men rett og slett være til stede, prate og lytte. Det vanligste er et besøk i uka på én til to timer.

På grunn av påmeldingene som er kommet nå, blir det satt i gang kurs for nye besøksvenner rett over nyttår. Selv om hovedtyngden av dem som nå har besøksvenn er eldre mennesker, gjelder ordningen for alle aldre. For yngre personer som ønsker et nettverk, er det egen nettverksgruppe i Røde Kors.

LES OGSÅ: Røde Kors' ønsketre: – Det er lettelse og gledestårer

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.