Ringgata skulle egentlig ha vært stengt for trafikk helt fra slutten av mai og fram til 1. oktober. Slik gikk det ikke. Forsinkede leveranser av viktige deler til Hias’ nye vann- og avløpsrøre gjør at arbeidet er forskjøvet med over to måneder. Dermed kan det spøke for datoen når alt skal være ferdig i slutten av september 2018.

Byggeleder Ragnar Helstad i Statens vegvesen opplyser at arbeidet med såkalte fase to gjenopptas mandag 7. august. Fra og med denne datoen blir Ringgata helt stengt mellom kryssene Solvangvegen og Furnesvegen.

– Mens vi venter på deler har vi utsatt stengningen og gravingen for å skåne trafikantene mest mulig, sier Helstad.

Mer jobb på kortere tid

Ulempen er at man nå står i fare for å overskride ferdigstillelsesdatoen, 30. september 2018.

– Vi bestreber oss på å bli ferdig til den avtalte datoen, men jeg kan ikke utelukke at det blir forsinkelser. Arbeidet må gå fortere enn planlagt hvis vi skal klare tidsskjemaet, fortsetter han.

Helstad synes det er beklagelig at arbeidet blir forsinket.

– Det er uheldig med forsinkelser når vi allerede har annonsert stengningen overfor publikum. Forsinkelser reduserer forutsigbarheten i trafikkavviklingen. Når vi etter hvert nærmer oss vinteren, er det også en fare for tele i bakken. Her må entreprenøren snu seg rundt og gjøre driften mer effektiv og rasjonell, sier han.

Fortsetter for fullt

Om to og en halv uke starter altså arbeidet med å grave opp Ringgata fra lyskrysset i Furnesvegen og ned til Tigern. Hias skal legge vann- og avløpsrør, mens vegvesenet skal starte arbeidet med å bytte ut lyskrysset i Furnesvegen med en rundkjøring.

En positiv opplysning er at rivingen av de to bolighusene på oversiden av lyskrysset har gått etter planen. Vegvesenet mener også det er realistisk å holde Furnesvegen åpen for trafikk gjennom nesten hele byggeperioden. Vegen blir likevel stengt i noen dager i forbindelse med graving av nye rør utenfor Glasshuset.

Fase tre, som innebærer stengning av Ringgata mellom Furnesvegen og Stafsbergvegen, er også utsatt på grunn av forsinkelsene. Arbeidet skulle egentlig ha startet i oktober, men må nå vente til fase to er ferdig på nedsiden av vegkrysset.

Byggeleder Helstad mener det er mulig å ta igjen den tapte tiden, men at det forutsetter at man ikke møter nye og store forsinkelser.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.