• FRUKTKAKE: Fruktkaken fra Alle Tiders er en av bestselgerne.

Det var et skikkelig trippeljubileum som ble feiret i den populære kafeen i gågata fredag. Etter fem år på Siste Indre, 15 år på Alle Tiders og nå fem år på Kai & Mattis Café runder de 25 års jubileum i egen kafé. Og helt fra starten i 1993 har Anne Marit Holter (64) sørget for renholdet i kafeene.

– Hun er eneste dama som har holdt ut med oss, sier Kai Hansen, men innrømmer at han setter veldig stor pris på renholderen som til og med skiftet firma for å følge med dem videre.

Ser deg

Torsdag ble resten av kafégjestene vitne til at Anne Marit ble overrakt blomster og et gedigent kakestykke. Jubilanten sjøl syntes det var koselig å bli satt pris på.

– De har vært så greie å jobbe for. De ser deg, og det er viktig, sier Anne Marit Holter som regner med at hun skal fortsette å vaske for Toma renhold noen år til.

I løpet av november har Kai og Matti laget kakebit nummer 500.000, og de valgte å slå kake-jubileet sammen med feiringen av Anne Marit. Selv om de to også har mye annet på menyen, er kafeen spesielt godt kjent for fruktkaka og browniesene sine. De lager alt fra bunnen av og trives med å være en motpol til kjedekafeer.

– Vi har en kunde som kommer opp fra Drøbak to ganger i året for å kjøpe med en kake, forteller Kai Hansen, som også har tatt imot gjester fra Trondheim og Lillestrøm. Nylig hadde de kunder som kom med tog fra Oslo og som var på kafeen fra klokken 11 til kl. 18 før de dro hjem igjen. For ikke å snakke om de fire gjestene som forrige lørdag kom fra Lillestrøm for å kjøpe med seg gresk pai.

Tilbake på gateplan

Kai Hansen og Matti Räty arbeidet på Coco Chalet i Oslo da de i 1993 ble headhuntet til å drive Siste Indre i gågata. Nå er de tilbake i de samme lokalene som den gang, og de angrer ikke på at de flyttet tilbake på gateplan.

– Alle som elsker kaker, elsker kaker. Men det er nok flere som elsker kaker her på Hedmarken, sier Kai Hansen og ler godt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.