Hun tok over Hamar Sysenter for tre år siden da Anne Grete Strandli ga seg. Da hadde Strandli drevet Hamar sysenter siden 1977, men faktisk har det vært sybutikk i disse lokalene helt siden 1957. Nå er det slutt.

– Jeg hadde en drøm om å drive forretning, og siden jeg har drevet mye med håndarbeid og forming, tenkte jeg at dette kunne være noe for meg. Derfor tok jeg en leiekontrakt for tre år for så å ta en vurdering. Nå er de tre årene gått, og jeg ser at det har gått stadig nedover, sier Anne Line Fuglseth Sveen.

Det plinger jevnlig i døra, det er stadig noen som skal innom for å kjøpe litt garn, knapper, bånd og sytråd.

– Joda, det er masse kunder her, og det er mange eldre som har brukt denne butikken i alle år. Men det blir mange småsummer, sier Anne Line, som har hatt flere erfaringer med at kundene heller kjøper stoff og symaskiner på nettet.

– Jeg har opplevd å bruke mye tid på å vise symaskiner og lære kunden hvordan den virker. Noen dager etter kommer den samme kunden tilbake og forteller at hun heller kjøpte den på nett. Da ble jeg litt oppgitt, sier hun.

Hun tror absolutt at det er mulig å drive sybutikk i Hamar, men da i en annen form enn Hamar Sysenter i dag. Sveen ser at butikken kunne fått flere bein å stå på hvis hun kunne ta på seg sømoppdrag, eller hatt større mulighet for å sy opp modeller.

– Jeg hadde masse planer da jeg startet. Men jeg ser at det blir lite tid igjen til å utvikle butikken når jeg holder åpent seks dager i uka og ikke har råd til vikar, sier Anne Line Fuglseth Sveen.

Opphørssalget starter mandag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00