• NATUR: Ett at de mer naturalistiske bildene på utstillingen.

17 malerier, de fleste ganske store, er det blitt plass til på utstillingen som skal stå oppe ut juli. Alle bildene, bortsett fra to, er nonfigurative. Her er det mye lek med farger i spennende kombinasjoner, men også rolige bilder i gråtoner.

Krøniken skrev om Anne Karine Brandanger i 2016 da hun stilte ut bilder i Søstrene Engers galleri i Hamar. Den gang hadde hun bare malt i to år. I løpet av de to siste årene har hun malt mye, hun har også stilt ut bildene sine på en kafé i Sarpsborg og på Smia Galleri og Restaurant på Vålerenga. Hun deltok dessuten på en juryert utstilling i Hamar kulturhus.

Og det synes på bildene at hun har vært aktiv.

– Jeg føler meg nok litt sikrere nå, tør å si at: Jo, slik vil jeg ha det, sier Anne Karine Brandanger.

Hun sverger til akrylmaling, gjerne kombinert med sand for å få variasjon i strukturen. Og når hun maler er det slett ikke med staffeli:

– Jeg bretter ut plastduk på gulvet i annen etasje, står på knærne og blander maling rett på lerretet. Jeg bruker gjerne nal for å få malingen utover og få de røffe linjene, sier Brandanger, som har tatt ferie fra malingen nå i sommer.

Utstillingen er åpen alle hverdager i åpningstidene til Kreftforeningen, samt lørdager. Hun holder også åpent søndag siden det er loppemarked i Strandgata.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.