Bakken driver Amalies verden sammen med Tone Liljan. Etter at sybutikken i Hamar sentrum ble lagt ned, har de tatt inn sytilbehør slik at kundene skal slippe å dra langt av gårde for ei synål. Nå tar de det et hakk videre – med symaskiner. De tar også inn symaskiner til service.

– Vi har fått høre at folk kjører helt til Gjøvik for å få reparert maskinene sine, og vi syntes det var synd at Hamar ikke hadde dette tilbudet lenger, sier Bakken. Hun og kollegaen opplever nå at de får nye kunder som oppdager dem hver eneste dag: – Det til tross for at vi ikke ligger midt nede i sentrum.

De kunne nok gjerne ha ønsket seg litt større lokaler for det begynner å bli temmelig fullt i butikken. Bakken og Liljan har tatt inn masse stoffer, men det aller meste er plassert på bakrommet på grunn av plassmangel. Ute i butikken er det sydd opp mange modeller, både i nye stoffer og i redesign. Men det aller meste av butikken er nå fylt opp av fargerikt garn. Hver mandag er det strikkekveld på Amalies Verden.

–Det har vært et veldig populært tilbud. Vi har mange frivillige som hjelper til her, og de som er der hjelper hverandre, sier Gry Karin Bakken.

Hun og kollegaen har til nå hatt dagene fulle med reparasjon av tøy, men nå har de satt stopp for å få unna alt som ligger på vent.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00