• POSITIV: Einar Busterud så hvordan terapien virket fredag.

– Mange oppever mening og mestring gjennom musikkterapien. Samtidig blir de en del av et fellesskep, sier Aasmo.

Hun er selvstendig musikkterapeut og jobber blant annet både med eldre og utviklingshemmede.

Én dag i uka er hun på Prestrudsenteret. Det settes pris på av mange.

– De med demens våkner opp fra dvalen og blir aktive. De husker sangtekstene, sier hun.

Aasmo er leid inn av Prestrudsenteret, siden Hamar kommune ikke har ansatt noen musikkterapeut.

Fredag var ordfører Einar Busterud på plass for å se terapien med egne øyne. Aasmo håper nå kommunen kan finne penger til en stilling i kommunen.

– Det handler mye om å forstå betydningen av dette. Ansetter man en musikkterapeut i kommunen kan den bidra på mange sykehjem rundt omkring i kommunen, sier Aasmo, som ikke legger skjul på at hun virkelig brenner for dette.

Busterud deltok selv under fredagens musikkterapi, og synes det er en god jobb som blir lagt ned. Han kan allikevel ikke love at det blir en stilling som musikkterapeut i kommunen.

– Det er en god tanke. Det er ingen tvil om at musikk er viktig, særlig når det gjelder demens. Man ser jo også her at dette er et viktig tiltak, sier Busterud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.