Hun er leder av Dysleksi Hamar og omegn. Sammen med Torunn Meyer som er fagansvarlig, har hun god oversikt over hvor flinke skolene er til å ta grep for å hjelpe spesielt elever som har fagvansker. Og de er ikke i tvil, Ajer ungdomsskole har fått det inn i «ryggmargen» og tar elevenes utfordringer på alvor.

Følger opp

Dermed kunne Anne Lene Blystad, kommunikasjonsrådgiver i Dysleksi Norge, overrekke skiltet som bekrefter at Ajer ungdomsskole innfrir de 10 kravene som stilles for å bli en Dysleksivennlig skole.

–Først og fremst har Ajer vist at de er gode på å fange opp og følge opp elever med fagvansker. De har gode rutiner for kartlegging, har et bredt utvalg av læremidler og setter inn passende tiltak for elever som sliter med lesing, skriving, språk og tall, sier Blystad.

Det er Aina Nicolaisen, spesialpedagog på Ajer ungdomsskole som har mye av æren for at Ajer har kommet så langt i arbeidet. Etter et kurs om hvordan en kan hjelpe elever med dysleksi, ønsket hun å sette i gang prosessen på skolen.

– Jeg fikk klarsignal og har fått med de andre lærerne. Det er veldig tilfredsstillende å se at vi kan gjøre hverdagen litt lettere for elevene, sier Aina Nicolaisen.

Store endringer

Både Torni Saugerud og Torunn Meyer føler at de i mange år jobbet i motbakke når de ønsket å bedre forholdene genrelt for barn som sliter med dysleksi. Det har skjedd store endringer.

– Det er fint å se at det jeg har mast og mast om i år etter år etter hvert blir tatt på alvor. Det aller viktigste er at skolene får systemer nettopp for å fange opp og følge opp elever som sliter med dysleksi eller andre lærevansker. Skolehverdagen kan bli mye bedre hvis skolen bruker alle de digitale verktøyene som nå finnes. Det er i det hele tatt bare snakk om å gi elever lik rett til utdanning og å komme gjennom pensumet, sier Torunn Meyer.

Torsdag fikk alle elevene bokstavkake og de ble siden samlet i aulaen for å få mer informasjon om utnevnelsen til Dysleksivennlig skole.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.