– Det er så rørende og imponerende at ungdommer engasjerer seg i dette. Jeg er stolt av dere, sa Margrethe Nordby, rådgiver i Hedmark Røde Kors da hun torsdag møtte to av de tillitsvalgte tiendeklassingene, Marie Kjølhamar Hanserud og Sebastian Heggelund Nilsen for å overlevere røde Røde Kors-bøsser som skal brukes til årets juleaksjon.

Også lederen for frivilligsentralen i Hamar, Anne Thingstad Eriksen, lovpriser initiativet til ungdommene. Hedmark Røde Kors og frivilligsentralen samarbeider blant annet om julekveldsfeiringen på Gregers, og en del av pengene skal gå dit.

– Men vi vet at det er mange som ikke makter å komme dit på julekvelden. Disse pengene gir oss mulighet til for eksempel å kjøpe en gave til noen som sitter hjemme. Rett og slett skape ei bedre jul for noen som har det vanskelig. For dem kan jula bli ekstra sår, sier Margrethe Nordby.

– Vi synes det er et veldig bra tiltak, pengene blir brukt her lokalt, det handler om jul og det går til både unge og gamle, sier Marie Kjølhamar Hanserud.

En del elever vil gå rundt på dørene, men mange vil fordele seg på sentrene i Hamar. Her blir det både orkester, tilbud om ansiktsmaling, noen skal bake – og alle inntekter skal rett i bøssene. Noen elever starter alt fredag, mens de fleste vil samle inn penger lørdag, søndag og onsdag til uka. Noen tiendeklassinger vil hjelpe til hjemme og gi lønna til aksjonen.

Ajer ungdomsskole har hatt juleaksjon i rundt 25 år, og de har samlet inn borti 50.000 kroner på det meste. Tidligere har de gitt pengene til Frelsesarmeen.

Det er nå 75 personer som har meldt seg på julefeiringen på Gregers. Både barn, en god del ungdommer, voksne og eldre personer ønsker å være med på feiringen. Elevene på Ajer vil ha med seg invitasjoner når de samler inn penger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.