Nå fikk foreningen en kickstart på årets innsamling på lørdagens HamKam-kamp mot Skeid. Da ble kampanjen annonsert, og bøssebærerne var aktive både i pausen og etter kampen.

Men i løpet av uka kan du regne med å få besøk av en bøssebærer på døra.

– Vi er rundt 30 frivillige som skal gå med bøsser, men vi har også fått med oss elever på Ajer ungdomsskole som tar valgfaget «Innsats for andre». Det er veldig fint at ungdommene blir med på frivillig arbeid, sier leder for Hamarregionen demensforening, Ida Kristin Lie.

I fjor klarte de å samle inn 88.000 kroner i løpet av uka, og målet i år er å runde 100.000 kroner. En del av pengene går til forskning.

– Men en del går også til lokale arrangement. Vi holder kurs for pårørende, hyggekvelder for demente og pårørende og samtalegrupper for pårørende, sier Ida Kristin Lie.

– Og vi trenger å få med oss flere medlemmer, sier Per Egil Bakke i demensforeningen.

Foreningen har medlemmer i Hamar, Løten og Stange, og aktivitetene blir spredt på kommunene. Temakvelden under aksjonsuka blir arrangert i Løten kino i samarbeid med Løten kommune. Da vises filmen «Husker du meg?», om Siri som fikk demensdiagnose da hun bare var 38 år.

Regissøren bak filmen, Ragnhild Nøst Bergem, er også til stede denne kvelden og deltar i en dialog om hvordan hun opplevde å lage denne sterke filmen.

Den har for øvrig vunnet pris for beste dokumentar under Amandus internasjonale studentfestival i Lillehammer tidligere i år.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00