Onsdag 21. mars ble årsmøtet for Norsk bibliotekforening avdeling Hedmark avholdt i Hamar bibliotek. Sakslistens høydepunkt var utdelingen av bibliotekprisen for 2017.

Skolebibliotekar Tiril Eike ved Storhamar skole ble nominert av et av NBFs medlemmer. I begrunnelsen står det blant annet at Tiril «har skapt et aktivt og levende bibliotek. (…) Med et begrenset budsjett arrangerer hun bokloppemarked for foreldre og foresatte innimellom. (…) Hun ser barna, også de som ikke gjør så mye ut av seg og kanskje trenger det aller mest.»

På bakgrunn av denne nominasjonen, kunne styret i Norsk bibliotekforening avd. Hedmark tildele Tiril Eike årets bibliotekpris for 2017. Som belønning fikk Eike også overrakt bildet «Rødhette og ulven» av Eli Hovdenak.

Ifølge pressemeldingen fra foreningen ble Eike både overrasket og rørt over å bli tildelt prisen. Eike har 70 prosent stilling ved Storhamar skole, hvor halvparten av stillingen er øremerket skolebiblioteket.

I løpet av en vanlig uke er alle elevene innom skolebiblioteket. Slik får Eike anledning til å se og bli kjent med hver enkelt elev.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.