I andre etasje på Torp-bygningen i Strandvegen har Gabriele installert seg i to rom. I det ene finner du arkitekten Gabriele som tar på seg mindre oppdrag med tilbygg på hytter og eneboliger, samt innredning. I det tilstøtende lyse, lette rommet, står det en cello og en tromme.

– Og det er her gleden min, sjelen min og hjertet mitt er, sier Gabriele Maria Niedermeier.

Vil dele roen gjennom musikk

Det er dette hun gjerne vil dele med andre når hun holder åpent hus på KlangRom lørdag. Ut fra egne erfaringer vil hun hjelpe andre til å finne ro gjennom klanger fra cello og sin egen stemme.

– Det er noe jeg har utviklet selv, og det har hjulpet meg. Derfor er håpet at det også skal berøre andre, at det skal gi velvære og være oppløftende, sier Niedermeier.

Hun vokste opp i en familie med mye musikk, og hun husker godt at de sang flerstemt når de vasket opp for at det skulle bli morsommere.

Men siden ble det piano, cello og klassisk sang. Det kom inn i rammer, gleden ved sangen forsvant litt i hva som var rett og galt. I Tyskland spilte hun cello i flere orkestre, men da hun ødela en finger i en bilulykke, kunne hun ikke spille cello som tidligere.

LES OGSÅ: Nå kommer bandet hvor du kan hoppe inn og være med å jamme

- Jeg har sunget meg frisk

Gabriele fikk ikke familiens støtte til å utdanne seg innen sang, det var ikke et ordentlig yrke. Derfor valgte hun et annet interesseområde; arkitektur. Yrkesvalget brakte henne til Hamar, men etter mange år i yrket møtte hun veggen. Det var da hun tok opp igjen sangen og cellospillet.

– Jeg har sunget meg frisk igjen, og jeg har blitt kjent med stemmen min på nytt, sier Gabriele som er spesielt opptatt av hvordan klangen i stemmen og i celloen kan berolige og forsterke meditasjonen.

Mange ble for alvor oppmerksom på Gabriele Maria Niedermeier i sommer da hun holdt konsert i Hamardomen. Deler av konserten var improvisasjon, resten var klassisk sang.

– Men på min egen måte, understreker hun.

Etterpå var det flere som kom bort og fortalte hvordan dette hadde berørt dem.

LES OGSÅ: Lager møteplass for å gi unge venner

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00