Det vakte nasjonal interesse før jul da det ble kjent at Hamar og Elverum kommune gikk sammen om å få det amerikanske teknologiselskapet EON Reality Inc. til å etablere seg i regionen.Ambisjonen var å åpne et nytt kontor på Hamar i løpet av våren, men det har trukket ut litt i tid. I Elverum åpnet EON kontor før sommeren.

Utleier gikk konkurs

EON Reality skal samlokalisere seg med blant andre Hamarregionen Utvikling (HRU) i Hamar.

I vår var partene i ferd med å lande en leiekontrakt med Hvelv 41 i Kvartal 48, men så gikk selskapet bak Hvelv 41 konkurs.

– Da måtte vi ta to skritt tilbake, forteller Berte Sollerud Helgestad, som er forretningsutvikler i HRU.

For kort tid siden ble det skrevet en intensjonsavtale med Utstillingsplassen Eiendom om lokaler i Midtbyen park.

Skatt øst-lokaler

Det er lokalene som frigis når Skatt Øst flytter til Kvartal 48, som HRU med flere skal inn i.

De aktørene som samlokaliserer seg, er nevnte HRU, AVR Institute (EON-skolen og show room), Hamar Game Collective og Høgskolen i Innlandets utdanningsplasser knyttet til VR.

AVR Institute får midlertidige lokaler i Midtbyen skole fram til lokalene i Midtbyen park er klare.

Møteplass for gründere

HRU vil også legge til rette for kontorplasser til gründere som er i en oppstartsfase.

– Jeg møter mange som vil starte sine egne arbeidsplasser. Jeg tror mange kan ha stor nytte av en plass å sitte og bli kjent med andre gründere. Vi vil jobbe for å fremme miljø og samhandling, sier Helgestad.

Skatt Øst disponerer lokalene i Midtbyen park ut oktober.

Deretter blir det en ombyggingsperiode, før de nye leietakerne flytter inn en gang på nyåret i 2018.

Også reiselivet

På sikt er det også aktuelt at Hamarregionen Reiseliv blir lokalisert inn i gründerhuset.

Hamar kommunestyre har gitt klarsignal til en samlokalisering av reiselivet og HRU. Denne saken skal behandles politisk i Stange og Løten kommuner over ferien.

Ringsaker kommune var også invitert inn i et tettere samarbeid om samfunnsutviklerrollen i Hamar-regionen, men Ringsaker kommune takket nei.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.