Åker gård ble lagt ut for salg av Statsbygg i begynnelsen av november i fjor med en prisantydning på 19,7 millioner kroner.

Etter at Vernepliktsverket flyttet fra Åker gård i 2004, har gården for det meste stått tom.

Mange forsøk på å få inn statlige leietakere, har strandet.

For eksempel har det vært utredet om eiendommen kunne brukes av Statsarkivet, men tanken ble forlatt da det viste seg at en ombygging ville koste opp mot 250 millioner kroner.

Ingen bud

Staten kjøpte Åker gård i 2005, og ga 20 millioner kroner for den drøyt hundre mål store eiendommen med 11 bygninger.

Da budfristen gikk ut 16. januar, var det ikke kommet inn noen bud.

Og det er fortsatt tilfelle, bekrefter kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Ligger fortsatt ute

– Det er ikke kommet inn noen bud på Åker gård, sier Aschim.

– Er det aktuelt å trekke Åker gård fra salg, eller redusere prisen?

– Foreløpig er gården til salgs til nåværende pris, forhandling på pris har ikke vært et tema så lenge det heller ikke har kommet inn bud. For å kunne vedlikeholde eiendommen må vi enten ha leietakere som kan bruke eiendommen på en fornuftig måte og som kan betale husleie på det, eller vi må selge til annen eier. Vi må igjen se hva som er muligheter. I mellomtiden tar vi vare på eiendommen, sier Aschim.

720.000 kroner i året

Åker gård har kostet staten ikke rent lite i årene som har gått.

Aschim opplyser at Statsbygg i snitt på de fem siste årene har brukt 270.000 kroner til vedlikehold, 20.000 kroner til vann og avløp og 430.000 kroner til oppvarming. Til sammen blir det 720.000 kroner.

På fem år utgjør det et beløp på 3,6 millioner kroner.

Blir kontaktet

Ordfører Einar Busterud har signalisert at Hamar kommune ønsker å bidra til en løsning rundt Åker gård. Han har vært i kontakt med Statsbygg, og har fått til beskjed at han vil bli kontaktet nærmere. Busterud ønsker at området kan bli gjort tilgjengelig for allmennheten, men gjør det klart at det ikke er aktuelt å gi prisforlangende.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.