Åker gård ble lagt ut for salg av Statsbygg i begynnelsen av november i fjor med en prisantydning på 19,7 millioner kroner.

Etter at Vernepliktsverket flyttet fra Åker gård i 2004, har gården for det meste stått tom.

Mange forsøk på å få inn statlige leietakere, har strandet.

For eksempel har det vært utredet om eiendommen kunne brukes av Statsarkivet, men tanken ble forlatt da det viste seg at en ombygging ville koste opp mot 250 millioner kroner.

Ingen bud

Staten kjøpte Åker gård i 2005, og ga 20 millioner kroner for den drøyt hundre mål store eiendommen med 11 bygninger.

Da budfristen gikk ut 16. januar, var det ikke kommet inn noen bud.

Og det er fortsatt tilfelle, bekrefter kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Ligger fortsatt ute

– Det er ikke kommet inn noen bud på Åker gård, sier Aschim.

– Er det aktuelt å trekke Åker gård fra salg, eller redusere prisen?

– Foreløpig er gården til salgs til nåværende pris, forhandling på pris har ikke vært et tema så lenge det heller ikke har kommet inn bud. For å kunne vedlikeholde eiendommen må vi enten ha leietakere som kan bruke eiendommen på en fornuftig måte og som kan betale husleie på det, eller vi må selge til annen eier. Vi må igjen se hva som er muligheter. I mellomtiden tar vi vare på eiendommen, sier Aschim.

720.000 kroner i året

Åker gård har kostet staten ikke rent lite i årene som har gått.

Aschim opplyser at Statsbygg i snitt på de fem siste årene har brukt 270.000 kroner til vedlikehold, 20.000 kroner til vann og avløp og 430.000 kroner til oppvarming. Til sammen blir det 720.000 kroner.

På fem år utgjør det et beløp på 3,6 millioner kroner.

Blir kontaktet

Ordfører Einar Busterud har signalisert at Hamar kommune ønsker å bidra til en løsning rundt Åker gård. Han har vært i kontakt med Statsbygg, og har fått til beskjed at han vil bli kontaktet nærmere. Busterud ønsker at området kan bli gjort tilgjengelig for allmennheten, men gjør det klart at det ikke er aktuelt å gi prisforlangende.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00