• KREVER SVAR: Anette Trettebergstuen (Ap). FOTO: Eli J. Haugen

HA har denne uken skrevet om Statsbygg som vil selge ærverdige Åker gård på Ridabu for 19,7 millioner kroner.

Ordfører Einar Busterud (BBL) beskrev salget som en kulturpolitisk skandale – «nesten som å selge Stiklestad».

SVs Karin Andersen mener Hamar kommune burde få tilbud om å overta Åker gård for én krone.

Også Aps Anette Trettebergstuen er kritisk til at Åker kan havne i private hender. Onsdag 9. november vil hun ta opp saken på Stortinget.

Her er spørsmålet hun vil stille kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H):

«Det viser seg at Åker gård sannsynligvis er langt viktigere historisk enn antatt. Utgravningene som skjer i forbindelse med E6 nå bekrefter dette. Ordfører i Hamar, Einar Busterud, har på vegne av Hamar kommune gått ut og sagt at kommunen kan tenke seg å kjøpe gården for en symbolsk sum, av hensyn til kulturarven. Er dette en løsning statsråden kan være interessert i?»

Trettebergstuen er spent på svaret hun får, og håper det er mulig å finne en annen løsning enn å selge gården til private og eksterne aktører.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.