– Dette er sånt som bare skjer på film, utbryter Daniel Nordhagen (32), som er pappa til Emilie (7) og Marcus (12), og bror til Tor Asbjørn (22). Det var en glad og overrasket familie som ankom Ankerskogen tirsdag klokken 12. Daglig leder Morten Lillehagen og ansatt Monica Nyfløt sto klare for å ta imot, med blomster og et adgangskort med seks måneders innpass i svømmehallen.

– Det passer midt i blinken, da jeg har ryggprolaps og svømmingen hjelper ryggen, sier pappa Daniel.

– Jeg elsker å bade i Ankerskogen, kommer det fra datter Emilie.

– Aller best liker jeg sklia, og å øve meg på å svømme. Jeg klarer det under vann, men ikke helt over vann ennå, forteller hun. Familien bor i Brumunddal og er ofte på besøk i Ankerskogen for å bade. Da svømmeanlegget åpnet i 1981 var det Nord-Europas største. I dag har det fått selskap av størrelsesmessig sammenlignbare Pirbadet i Trondheim, Drammensbadet og Sørlandsbadet i Lyngdal.

– Det er likevel imponerende at vi ligger på omtrent samme antall besøkende årlig, hvis en sammenligner Hamar med større byer som Drammen og Trondheim, sier daglig leder Lillehagen. Han kan fortelle at anlegget årlig har omtrent 300.000 besøkende, med brukere av treningssenteret og velværeavdelingen inkludert.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00