Det siste kommunestyremøtet før ferien 21. juni ble avviklet i dunkel belysning.

Mangelen på lys ble et tema på dirigentbordet, hvor ordfører, varaordfører, rådmann og formannskapssekretær sitter.

Derfra var det nemlig ekstra godt synlig at minst halvparten av lysarmaturene i taket på kommunestyresalen, var mørke.

Mikrofonen sto på

Mangelen på lys ble et tema i møtets første pause. Fordi noen hadde glemt å slå av mikrofonene, har pausepraten blitt fanget opp på kommunens videostreaming av møtet, som blir arkivert i etterkant.

Ordfører Einar Busterud sier henvendt til formannskapssekretær Sindre Molstad om ikke «hele skiten kunne byttes ut med noe ledlys.»

Til det svarer Molstad at det skal de, men om han (Busterud) visste hva det koster?

Dyrt å skifte

– Nei, sa Busterud.

– 300.000 kroner! svarte Molstad, hvorpå Busterud repliserte at «nå må han gi seg».

– Det er helt håpløst, det er nesten ikke til å tro, svarer Molstad.

Når så HA tar kontakt for å spørre hva det vil koste å få tilbake lyset i kommunestyresalen, bekrefter Molstad beløpet på rundt 300.000 kroner inkludert moms.

Levetid er omme

Kommunen har utredet saken, og funnet ut at alle armaturer må skiftes, og at det må installeres et nytt styringssystem.

– Belysningen i kommunestyresalen er fra byggeåret 2001, og vi har konkludert med at levetida på anlegget er ute, opplyser Molstad. De har gjort en bestilling på et nytt lysanlegg og styringssystem via rammeavtalen de har med en elektroleverandør.

– Det som er positivt, er at det nye systemet vil bruke mindre strøm og være mer miljøvennlig, sier Molstad.

Enklere vedlikehold

– Synes du det fortsatt er dyrt?

– Ja, jeg synes det er dyrt. Vår leverandør har hatt oppdraget på anbud hos sine leverandører, sier Molstad.

De nye ledlysene vil ha en levetid på noen tusen timer, slik at Molstad også regner med at vedlikeholdet blir enklere med nye lys.

Fordi armaturene er festet i taket, som er 10–12 meter over bakken, må kommunen leie inn lift for å bytte pærer.

Ferdig til valget

Kommunestyresalen har vært brukt som vanlig i den siste tiden, til tross for den spede belysningen.

Utbedringene av lysanlegget er beregnet å ta en liten uke, og Molstad opplyser at kommunen har satt som krav at arbeidene er ferdig til valgdagen 11. september. Da brukes nemlig kommunestyresalen til telling og teknisk gjennomføring av valget, og det er greit å ha godt lys.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.