20-årsjubilanten holder til i Torggata 73, og det har den gjort siden 1999. Men det var i fryselageret ved CC det startet, to år tidligere. Der etablerte Terje Pedersen og kona Sonja Østgård firmaet Rammer og Dekor.

I starten var det et rent rammeverksted, og de gjorde det skarpt i NM: Førsteplass i 2001 og publikumsprisen i 2003.

– Jeg har prisene stående framme, da tenker forhåpentlig de som kommer innom at jeg kan det jeg driver med, sier han og ler.

Tok over

I mange år hadde han et nært samarbeid med Birger Hervold. Han rammet inn alle bildene til galleriet, og fikk også kontakt med flere av kunstnerne som stilte ut der. Da Hervold ga seg i 2014, tok Terje Pedersen også over kunstnerne og lagde galleri i tillegg.

– Det er utrolig spennende å pakke ut ny kunst og finne de riktige rammene slik at publikum får et godt helhetsinntrykk, han.

Både Jan Baker, Terje Resell, Frank Brunner, Per Fronth og Gunnila Platou Holm er blant kunstnerne som har fulgt med over til Galleri Sense.

Må trives

Han har inntrykk av at mange nå legger mer vekt på hva de har på veggene sine.

– Det viktigste er at folk trives med det de har rundt seg. Hvis du omgir deg med kunst du ikke liker, få det ut, selg det eller gi det til noen som liker det. I noen tilfeller kan det være nok å skifte ramme for at et kunstverk skal komme til sin rett, sier han.

Opp gjennom årene har han rammet inn mye forskjellig. Han har laget sin egen patent på rammer som gir plass til gamle bestefarsklokker. En litt mer spesiell innrammingsjobb var det 50 tommer store fjernsynet som fikk ei gigantisk ramme. – Jeg rammer inne det meste, bare det kommer ut døra her, sier Terje Pedersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.