– Vi trenger at verden vet hva vi driver med. Vi vil vise frem det harde arbeidet som ligger bak festivalen, sier Mocci Ryen.

Hun er festivalsjef for Stoppested Verden, en internasjonal kulturfestival for barn og unge, som ifølge Ryen tar sikte på å spre forståelse, aksept og raushet i samfunnet.

Med et tilskudd på 250.000 kroner fra fylkesrådet i Hedmark vil de nå lage en dokumentarfilm om arbeidet bak festivalen.

– Det er et utrolig stort arbeid som ligger til grunn, og vi vil fortelle historiene til de som er med på å gjøre festivalen mulig, sier Ryen, som håper at budskapet når ut til både folk flest, myndigheter, og politikere.

– Festivalen har vokst og vokst i ti år, og nå er det nesten umulig å fortsette på frivillig basis. Vi trenger en ny driftsordning, og vi håper å få midler fra statsbudsjettet, sier Ryen.

– Positive ringvirkninger

– Det er en viktig festival som viser frem mangfoldet i samfunnet, sier lederen av Hedmark fylkesråd, Per-Gunnar Sveen (Ap).

Som bakgrunn for tildelingen fremhever Sveen også at festivalen, som hvert år tiltrekker seg over 10.000 mennesker, er med på å gi gode ringvirkninger for næringslivet i Hamar.

– Festivalen trekker til seg folk lokalt og utenfra, noe som har en effekt på både folkelivet og næringslivet, sier Sveen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00