• AKSJON: Ruben Kristiansen i Bedriftsidretten håper på god opplsutning om Sykle til jobben-aksjonen.
    FOTO: Trude Ånnevik

Torsdag morgen gikk startskuddet for «Sykle til jobben»-aksjonen. Alle som passerte på gang- og sykkelstien i Stangevegen fikk en knekkebrødhilsen med på turen av Ruben Kristiansen fra Bedriftsidretten i Hedmark og Oppland, Arne Willy Hortmann fra Sykkelbyen Hamar og ordfører Einar Busterud.

Sykler til døra

Helmik Slora Kristiansen fra Ottestad har vært på to hjul en måned allerede. Først sykler han med barn i sykkelvogn til Barnas Rett barnehage, hekter av vogna der og sykler så til jobben i Hamar.

– Kjempefint. Da kan jeg sykle helt til døra, sier han.

Det er bedriftsidretten som står bak «Sykle til jobben», og kampanjen varer til 17. juni.

Alle som bor eller jobber i Hamar deltar gratis.

– Her kan du registrere all aktivitet, også den aktiviteten du er med på etter jobben. Gåturer, fotballtrening, turen på treningssenteret, all aktivitet på 30 minutter eller mer kan bli med, sier Ruben Kristiansen.

Hver aktivitet gir ett poeng og du kan sanke inntil tre poeng hver dag. Alle deltar i konkurransen om fine premier. Nytt av året er «Sykle til jobben»-appen der du lett kan registrere aktivitet.

Går fra Vikingskipet

Mange er ikke klar over at også gåturer gir poeng. Nina Skjefstad fra Elverum har funnet en fin løsning: Hun bor i Elverum, parkerer bilen gratis ved Vikingskipet og går inn til jobb i sentrum. – Jeg synes det var tungvint å lete etter parkeringsplass, og nå får jeg en frisk tur, sier hun til Krøniken.

Arne Willy Hortmann i Hamar kommune røper at de er i startfasen med å se på løsninger der en kan parkere i utkanten av byen og bruke sykkel inn til sentrum. Da er parkeringsplassen ved Vikingskipet ett at flere aktuelle områder.

Hamar kommune og bedriftsidretten håper på 1.000 deltakere i Hamar i år. – Tidligere har vi sett at bedrifter konkurrerer med hverandre om å få med flest mulig deltakere. Og innad i bedrifter er det gjerne konkurranse avdelingene imellom. Vi håper det blir tatt slike initiativ i år også, sier Ruben Kristiansen i Bedriftsidretten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00