Tilsving mellom Rørosbanen og Dovrebanen er konsekvensutredet for de vestlige traséalternativene, men ikke for det østre, selv om Bane Nor har sett på flere varianter. Den korte tilsvingen i området Disen bru ses på som mest aktuell, men er altså ikke fullt ut utredet.

– Når vi lager et effektivt og framtidsrettet transportsystem for gods med stor fleksibilitet, er det utenkelig at det gjøres uten en tilsving på Hamar. Å måtte snu togene på Hamar er en sto, praktisk utfordring, sier Lahnstein, som ikke tar stilling til trasévalget på Hamar.

Han håper nå at traséavklaringen i Hamar ikke drar ut i tid.

– En avklaring gjør planleggingen mye enklere. Den bør komme i løpet av året, mener Lahnstein.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.