Fabeldyrene fra Lovisenberg og fra nesten alle de andre barnehagene i Hamar, Stange og Løten blir godt synlige når Stoppested Verden åpner for publikum i helga. Allerede fredag er det åpent for inviterte barnehager.

Eira Gillund Nordbø (5), Karen Østerås Nikolaisen (5) og Sara Torve (6) vil ned og se på alle fabeldyrene, og er litt spent på om de finner dyret de har samarbeidet om blant de til sammen 101 fabeldyrene i parken.

– Vi har fått lov å bestemme farger sjøl og vi syntes det var veldig fint med glitter på, sier Eira Gillund Nordbø.

Lovisenberg barnehage har dette året hatt grupper med barn på samme alder. Maling av fabeldyr har vært en fin aktivitet i disse gruppene.

Maling av fabeldyr (Alebrije) har vært årets kunstprosjekt på Stoppested Verden. Tidligere har barnehagene jobbet med kunstprosjekt ut fra en beskrivelse. I år, som en del av 10 årsjubileet, har Stoppested Verden stanset ut fabeldyr på forhånd og overlatt til barnehagene å dekorere dem. Slike fabeldyr danner bakteppet i Disneyfilmen Coco, der gutten Miguel møter fabeldyret «Pepita».

– Vi har fått inn veldig mange ulike fabeldyr. Her har ungene vist fantastisk kreativitet, sier Mocci Ryen, som nå er travelt opptatt med å få alt på plass.

Hun berømmer de ansatte i barnehagene for hvordan de håndterer slike oppgaver.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00