– Det sitter langt inne å bygge i Klukhagan, Furuberget og Frøbergsberget, sier Busterud.

Ordføreren sier at saken illustrerer noen av problemene Hamar står oppe i når nabokommunene sa nei til kommunesammenslåing.

– Resultatet kan fort bli en konkurranse i å bygge på dyrket mark. Vi må belage oss på mer fortetting, men hva med dem som ikke ønsker å bo midt i byen? Skatteinntektene følger innbyggerne, og Hamar ønsker flere innbyggere, sier Busterud.

Rådmannen ønsker en ny SMAT-plan (samordnet plan for miljø, areal og transport) som er mer balansert enn dagens plan, og gir Hamar anledning til å satse på variert nærings- og boligutbygging i egen kommune.

I Hamar har det vokst fram en forståelse av at Ringsaker kommune nærmest turer fram som de vil, mens Hamar blir holdt tilbake av SMAT-planen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.