Hamars culturelle ølvenner har avlyst Hamar ølfestival neste år, etter at Stortorget allerede var leid ut den første helga i juni til Hamar og Løten orienteringsklubber og NM i sprintorientering.

Orienteringsklubbene skal bruke Stortorget til målgang for orienteringsløpene som i sin helhet skal foregå inne i Hamar by.

– Synd

Ordfører Einar Busterud var kjent med at det ville bli en kollisjon, men ikke at ølfestivalen hadde valgt å avlyse sitt arrangement da nyheten sprakk i HA mandag.

– Jeg synes dette er synd. Når man leier ut, må man selvsagt ta hensyn til dem som søker først. NM i sprintorientering har lagt ned mye arbeid i planlegging, og var tidlig ute med å søke om å få leie Stortorget. I ettertid ser jeg at det kunne ha vært en dialog mellom ølfestivalen, o-klubbene og kommunen tidligere, sier Busterud.

Ser vanskelig ut

Ordføreren har tenkt å gjøre et forsøk på å se om det kan være løsninger, men synes det ser vanskelig ut.

Kommunens administrasjon mente at Hamar Ølfestival kunne bytte helg i 2017, noe ølfestivalen selv tar sterkt avstand fra.

«Det er ikke bare å bytte helg for en så stor festival som vi har blitt. Helgene før og etter er opptatt av andre festivaler. Vi ønsker ikke å gå de i næringen.» heter det på ølfestivalens hjemmeside.

Mange forslag

Da nyheten ble kjent i HA mandag, ble mange forslag om alternative steder kastet opp. Ølfestivalen selv har vurdert Tjuvholmen, men synes risikoen er for stor i forhold til flom, og at arrangementet i mer enn en forstand kan flyte bort.

Åttemeteren ble også lansert, og gress-sletta mellom skateparken og pumpestasjonen på Koigen.

Flere muligheter

– NM i sprintorientering har mange tusen besøkende, og er verdifullt for Hamar. Jeg tror det finnes flere muligheter for ølfestivalen enn de som har vært oppe, og jeg vil gjøre et forsøk gjennom dialog. Vi har alternative områder, sier Busterud.

– Du tror ikke det kan være positivt for ølfestivalen å ta ett års pause for å utvikle festivalen?

– Ølfestivalen er en verdi for Hamar, og jeg tror ikke den trenger å bli så sofistikert. Jeg vil gjøre et forsøk, så får vi se, sier Busterud.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00