• SENTRUMSLEDER: Anne ?Dobloug

I oktober startet hun barnetøysbutikken «Barna på landet» i hjørnelokalet i Hamar Media-gården i gågata. Inntil da hadde butikken bare eksistert som nettbutikk. Og som navnet gir en indikasjon på, butikken popper opp og har ganske kort levetid – iallfall som butikk.

– Jeg har bare leid lokalene ut året, og jeg setter nok stopp da. Jeg ville teste ut butikken og samtidig gjøre nettbutikken min mer kjent. Men med små barn er det ikke enkelt å skulle jobbe lange dager, seks dager i uka, sier Monica Stensby.

Hun tror at folk som vil prøve seg med egne butikker i sentrum vil kvie seg for å gå inn på fem – eller ti års leie. Derimot tror hun stadig flere ser muligheten for å kombinere fysisk butikk med netthandel, men da med kortere leietid.

Og nettbutikken vil hun fortsette med. De første dagene var det veldig godt besøk i butikken, og mange ga uttrykk for at de savnet en ren barnetøysbutikk i sentrum, og spesielt en barnetøybutikk som ikke var tilknyttet en kjede.

Anne Dobloug, leder for Hamar Sentrum håper at enda flere vil forsøke seg med pop up-butikker. Hun håper også at gårdeiere vil tilby lokaler for kortere perioder. Akkurat nå har Hamar Sentrum selv en utstilling i butikklokaler i Strandgata. Også disse lokalene er leid for en kort periode.

– Men når det er aktivitet i et lokale, får gårdeierne vist fram lokaler som ellers står tomme, sier Anne Dobloug.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.