– Du vet, de kikker litt ekstra på meg når jeg er ute og går tur med bikkja på morran eller går i butikken, sier Dagfinn Moen, som bestemte seg for å gjøre det skikkelig når han skulle vise fram plastforbruket. Han kler på seg kjeledress på morgenen og går med den til han legger seg om kvelden. Og hver gang familien har handlet og spist, fester han dagens forbruk av plast utenpå dressen.

Da Krøniken besøkte Rollsløkken skole, var det bare to dagers forbruk som var festet på kjeledressen til Dagfinn. Men likevel ufattelig mye plast. Elevene er veldig spente på hvordan det skal se ut når Dagfinn tar helga på fredag.

Fjerdeklassingene har nå miljøvern som tema, og sammen med resten av skolen deltok de på plastryddeaksjonen til Hias, Sparebankstiftelsen Hedmark og Sparebank 1 Østlandet sist fredag.

– Jeg brenner for dette, og jeg tror at vi ikke ser hvor store mengder plast en vanlig familie bruker når vi kaster det litt etter litt, sier Dagfinn Moen, som fikk ideen fra Newton.

Og selv om læreren ser litt rar ut akkurat nå, har budskapet nådd fram. Ingeborg Risbakken og Lise Støe Valla, begge fjerdeklassinger, synes det er fælt at det så mye plast som forsvinner ut i vannet.

–Miljøspørsmål blir like viktige som matte og norsk i framtida. Det minste vi kan gjøre er å sørge for at vi kaster plast til gjenbruk, ikke ute i naturen, sier Dagfinn Moen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.