– Du vet, de kikker litt ekstra på meg når jeg er ute og går tur med bikkja på morran eller går i butikken, sier Dagfinn Moen, som bestemte seg for å gjøre det skikkelig når han skulle vise fram plastforbruket. Han kler på seg kjeledress på morgenen og går med den til han legger seg om kvelden. Og hver gang familien har handlet og spist, fester han dagens forbruk av plast utenpå dressen.

Da Krøniken besøkte Rollsløkken skole, var det bare to dagers forbruk som var festet på kjeledressen til Dagfinn. Men likevel ufattelig mye plast. Elevene er veldig spente på hvordan det skal se ut når Dagfinn tar helga på fredag.

Fjerdeklassingene har nå miljøvern som tema, og sammen med resten av skolen deltok de på plastryddeaksjonen til Hias, Sparebankstiftelsen Hedmark og Sparebank 1 Østlandet sist fredag.

– Jeg brenner for dette, og jeg tror at vi ikke ser hvor store mengder plast en vanlig familie bruker når vi kaster det litt etter litt, sier Dagfinn Moen, som fikk ideen fra Newton.

Og selv om læreren ser litt rar ut akkurat nå, har budskapet nådd fram. Ingeborg Risbakken og Lise Støe Valla, begge fjerdeklassinger, synes det er fælt at det så mye plast som forsvinner ut i vannet.

–Miljøspørsmål blir like viktige som matte og norsk i framtida. Det minste vi kan gjøre er å sørge for at vi kaster plast til gjenbruk, ikke ute i naturen, sier Dagfinn Moen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00