– Reelt sett mener jeg den forrige og den nye nasjonale transportplanen er den samme på dette punktet, sier Fangberget.

Han mener de ikke reelt har lidt noe politisk nederlag.

– Nei, jeg mener ikke det. Det som er viktig nå, er å få avklart trasé gjennom Hamar og få inn Brumunddal i 2026 i ny Nasjonal transportplan, sier Fangberget.

Han sa i formannskapet onsdag at han har rimelig grunn til å anta at det kommer en traséavklaring før sommeren.

Statssekretær Bjørnar Laabak sa til HA 2. mars at han anslo en saksbehandlingstid på fire til seks måneder fra den datoen. I så måte innebærer det alt fra juli til september. Det er tre departementer som skal uttale seg, og det foreligger innsigelser fra tre statlige instanser; Fylkesmannen, Riksantikvaren og Bane Nor.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.