Byrået Anti har hjulpet Hamar kommune med å lage ny visjon. Den nye visjonen er «Hamar – Innlandets urbane hjerte».

Lokalt har visjonen fått en god mottakelse, men rundt Mjøsa er reaksjonene blandet.

Urbant i Hamar?

Ansvarlig redaktør Kristian Skullerud i Lillehammer-avisa GD sier et slikt slagord vel må kunne kalles villedende markedsføring.

– Det er vanskelig å se hva som er urbant med Hamar. Det er i alle fall ikke tilstrømmingen av turister og liv i gatene. Hvilket som helst tettsted rundt Mjøsa kan ha som mål å være urbant. Men jeg er ingen ekspert på merkevarebygging. Det er sikkert noen som har greie på slikt som har fått godt betalt for å finne ut at Hamar skal bli Innlandets urbane hjerte. Så skal sikkert kommunestyret vedta urbaniseringen, men vi andre venter i spenning på resultatet. Eller ikke, sier Skullerud lakonisk.

– Typisk Hamar

Konstituert ansvarlig redaktør Line Ramsrud i Oppland Arbeiderblad er langt på veg på linje med Skullerud.

– Jeg tenker umiddelbart at dette var typisk Hamar. Akkurat så pompøst som forventet. Innlandet er på mange måter en region i støpeskjeen. Så når Hamar utroper seg selv til Innlandets urbane hjerte, oppfattes det lett som et tilfelle av «hamarsk» arroganse som ikke hjelper på samarbeidsklimaet. Man sitter med et inntrykk av at Hamar egentlig ikke vil Innlandet vel, men kun seg selv. Byen orienterer seg mye mer mot Oslo enn mot sin egen region, og det er kanskje naturlig, sier Ramsrud.

Kunne passet på flere

Ordførerne i de to byene er mildere stemt enn avisredaktørene.

– Fint at Hamar vi satse på urbane kvaliteter, sier ordfører i Lillehammer, Espen Granberg Johnsen.

– Kunne mottoet like gjerne vært Lillehammers?

– Ja, svarer Johnsen.

Ordfører Bjørn Iddberg i Gjøvik mener det må være greit for Hamar å ha en slik ambisjon.

– Kunne Gjøvik hatt den samme visjonen?

– Ja, det kunne vi, sier Iddberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.