Og slik skal det bli onsdager ut august, bortsett fra 17. mai og juli. Én times yoga i godt selskap med mange andre. Tilbudet er blitt omfavna på Facebook, nå er arrangørene spente på om de møter fram.

– Dette skal være et skikkelig lavterskeltilbud. Alle skal kunne være med her. Bare ta med deg ei matte eller et håndkle og kom, sier leder for Kreftforeningen i Innlandet, Berit Jevnaker. Hun oppfordrer arbeidsgivere til å slippe arbeidstakerne sine en halvtime før slik at de kan delta.

Aktivitet i Strandgateparken, det har vært en drøm og idé for de ansatte i Kreftforeningen gjennom flere år. Før jul fikk de julegave fra de ansatte i Norsk Tipping. Plutselig hadde de penger til å engasjere instruktører. Da var de i gang.

Nå har de med seg flere instruktører som skal samarbeide om å lære deg Ashtanga-basert yoga.

– Yoga handler om å få kontroll på pusten, kombinert med bevegelser. Vi kommer til å ha samme program i de tre månedene slik alle kan henge med, sier Karin Austeng fra Studio 108 på Hjellum.

Hun og resten av instruktørene lover at det skal bli ei god treningsøkt, der du både blir svett og støl.

– Men det fine med yoga er at alle kan bli med ut fra sitt ståsted, om en er utrent eller har bevegelseshemninger, sier André Flock som instruerer yoga i Ankerskogen.

Alle instruktørene er enige om at yoga er en flott treningsform for både kropp og sinn. Og skulle du være redd for at du ikke får til eller at noen ser deg, beroliger de med at alle har nok med seg selv.

– Og regner det flytter vi innendørs på Heia Hamar, sier Berit Jevnaker.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00