Og det vil du sikkert være enig i hvis du tar turen innom de tidligere Safari-lokalene i Strandgata fredag. Da tar han ned den svarte plasten som har dekket vinduene den siste uka og viser fram store fargerike bilder med masse detaljer.

– Jeg får inspirasjon av alt jeg ser rundt meg, av musikk, av ting jeg ser på nettet. Ser jeg noe som kan males, så maler jeg det, sier Mathias, som vokste opp som Mathias Nordby i Hamar. Her gikk han på Prestrud barneskole og Ajer ungdomsskole, før han dro til Trysil for å ta idrettslinja på videregående og kjøre snowboard så mye som mulig.

Tegne har han gjort lenge, og de først spede forsøk på å male gjorde han i garasjen hjemme på Hamar vest. Nå har han gått to år på Einar Granums kunstskole i Oslo og har allerede hatt flere utstillinger, både i Oslo og i Stavanger.

– Jeg har faktisk solgt det aller meste av det jeg har laget så nå klarer jeg å leve av kunsten, sier Mathias Masarati, som han kaller seg. Fredag avpasser han åpningen etter konserten som kameraten, Unge Ferrari, skal holde på Gregers.

– Håpet er at mange kommer ned hit, slår seg ned og ser på alle detaljene i bildene mine, hører på musikken – og så går alle på konsert etterpå, sier han.

Det er ikke bare bilder han lager. På gulvet i utstillingslokalet, som han har fått låne gratis av Oplandske Eiendom, står det åtte par vintersko som skal få dekor før utstillingen åpner. På et stativ henger masse T-skjorter, både trykte og malte. Og før dørene åpner fredag håper han å by på enda flere overraskelser.

– Det er slik jeg vil ha det. Jobbe masse med bilder i et slikt lokale, åpne dørene og selge dem, og så jobbe videre. Det hadde vært utrolig kult, sier Mathias Masarati Nordby.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.