Det var i mandagens HA at leder Thomas L. Jørgensen i Hamar Ap gikk ut med støtte til å omregulere Vien gård langs E6 nord for Vien-krysset fra LNF-område til næringsareal og boligområde.

– Endelig en visjonær politiker fra Ap. Veldig bra!, sier stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen (Frp).

Han har selv hatt kontakt med grunneierne på Vien gård, og det skal ikke stå på Johnsen.

Kjør på

– Jeg har oppfordret Wetten til å kjøre på. Hamars politikere har vært altfor trege og sløve med å utvikle kommunen sin. De har sovet i timen, påstår Johnsen.

– Det er statlige retningslinjer som sier at man skal unngå omdisponering av dyrka mark. Er det ikke en fare for at Fylkesmannen vil legge ned innsigelse dersom Hamar kommune går inn for å bygge ned Vien gård?

– Vi har en regjering som lytter til lokaldemokratiet. Hamar må bare ta den fighten. I så fall skal jeg hjelpe til, lover Johnsen.

Bygget ned minst

Mens det i Hamar kommune i årene fra 2005 til 2015 er omdisponert 475 mål dyrka mark, har Ringsaker kommune omdisponert 3.685 mål.

I Hamar er det stigende frustrasjon over at man føler seg holdt tilbake av SMAT-planen, mens Ringsaker kommune går mye lenger og får aksept for det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.