• VARAORDFØRER: Knut Fangberget. FOTO: Eli J. Haugen

6. oktober la regjeringen fram forslag til statsbudsjett for neste år. I forslaget er det ingen midler til å starte detaljplanlegging av dobbeltspor fra Sørli til Brumunddal (detaljplanleggingsfasen kommer etter fasen med kommunedelplan, som man er inne i nå).

For strekningen Sørli til Åkersvika er det midler til en oppstart av detaljregulering, men midlene rekker neppe til å detaljplanlegge hele strekningen. Det betyr at bygging av dobbeltspor fram til Hamar i 2024, som er målet, kan bli forsinket.

Engasjert

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) har stilt et skriftlig spørsmål til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen om han kan garantere framdriften fram til Hamar i 2024.

Lokalt i Hamar har også varaordfører Knut Fangberget (H) engasjert seg i saken. Han synes det ikke er noen grunn til bekymring.

– Det har skjedd en formidabel økning i midler til jernbaneplanlegging. Den endelige tildelingen til planlegging av InterCity vil bli gjort når statsbudsjettet er vedtatt, og i praksis tror jeg ikke dette er noe stort problem, sier Fangberget.

Må holde trykket oppe

Det begrunner han med at detaljplanleggingen fra Sørli til Brumunddal uansett neppe kan komme i gang før i 2018, som er nytt budsjettår.

– Men vi må holde trykket oppe. Jeg tok umiddelbart kontakt med kontakter på Stortinget da dette kom opp. De kjenner godt til hva vi mener, sier Fangberget.

Dessuten skal han og leder i Hamar Frp Erling Behrens ha et møte med statssekretær Tom-Christer Nilsen (H) sammen med Gunnar A. Gundersen og Tor Andre Johnsen til uka, hvor problemstillingen også vil komme opp.

Alternativt forslag

Stig Vaagan i Hamar Venstre sier at planleggingsmidler til Intercity ligger høyt på prioriteringslista til Venstre i deres alternative statsbudsjett som blir lagt fram tirsdag. Mer konkret enn det kan han ikke være nå.

Regjeringen har ikke flertall i Stortinget, og må ha støtte fra KrF og/eller Venstre for å få vedtatt budsjettet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.