Hamar Arbeiderparti skulle egentlig fatte sitt endelige vedtak i jernbanesaken på medlemsmøtet onsdag kveld, men styret har besluttet å utsette det i én uke i påvente av Jernbaneverkets merknadsdokument som kommer på fredag.

I stedet ble det en diskusjon om Hamar kommunes budsjett for neste år, etter innledning av rådmann Bjørn Gudbjørgsrud.

Dumt og urettferdig

I mai skrev HA om en gjeng med ungdommer som kommer fra Eritrea, Afghanistan og Somalia som bor i Hamar.

De syntes det var dumt og urettferdig at de må gå på skole på Hamar læringssenter (Hamar kommunes tilbud om norsk- og grunnskoleopplæring), og ikke får gå sammen med jevnaldrende på Hamar katedralskole.

Katta har et eget innføringstilbud for minoritetsspråklige mellom 16 og 20 år, men for Hamar kommune er dette et dyrere tilbud enn Hamar læringssenter.

Ble nedstemt

Hamar Arbeiderparti foreslo også i juni å bevilge midler til at disse ungdommene kan få gå på Katta, men ble nedstemt i kommunestyret.

Gruppeleder Grete Solli varsler at dette er et forslag de vil ta opp igjen i den forestående budsjettbehandlingen.

– Hamar kommune får betalt per flyktning som vi bosetter. Da er det nesten litt umoralsk at vi ikke bruker penger på dette, sier Solli.

Mens Hamar kommune får dekket 82.000 kroner i året til grunnskoleopplæring av disse elevene, koster tilbudet på Katta 100.000 kroner i året.

Hamar Ap mener det er så viktig for integreringen, at de vil foreslå å bevilge midler til mellomlegget.

Velkomstklasser

Ellers går Hamar Arbeiderparti med et lite håp om at flertallskonstellasjonen i kommunestyret skal sprekke i budsjettsaken.

Partiet er godt fornøyd med at rådmannen har foreslått å legge inn igjen midler til fortsatt drift av velkomstklassene for minoritetsspråklige neste år, noe Ap kjempet for i juni.

Ap er også opptatt av konsekvensene av det foreslåtte kuttet til Hamar-tiltakene, og ønsker å finne midler som kan tilbakeføres i budsjettet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00