Gratis korttidsparkering ble innført 1. september, og er ment som en ekstra stimulans til handelen i sentrum.

Det er sentrumsgatene innenfor Grønnegata, Strandgata, Enggata og Morterudsgate hvor ordningen gjelder.

Veldig fornøyd

Marion Øverli hadde satt fra seg bilen i Strandgata fredag formiddag, og benyttet seg av gratisparkeringen.

– Ja, dette er kjempebra. Når man skal til tannlegen eller har ærender i byen, er det helt supert. Jeg opplever at det blir enklere å ta turen til byen, sier Øverli.

Hun har ikke opplevd at det har vært vanskelig å få parkert på gratisplassene i sentrum.

Økt kontroll

På spørsmål fra HA om hvilke erfaringer kommunen så langt har med gratisparkeringen, svarer teknisk sjef Kjetil Wold Henriksen at de har erfart at det feilparkeres like mye i sentrum som før.

De har også erfart at parkeringen har økt noe i noen enkeltgater.

– Og så har vi lagt merke til at det er noen som jobber i byen som dessverre parkerer i to og to timer om gangen. Det har vi nå satt i gang kontroll på, og de vil kunne bli bøtelagt. Det er veldig synd. Det er verken vanskelig eller dyrt å benytte langtidsparkeringene som er i byen, sier Henriksen.

Bevisstgjøring

Kommunen har tatt kontakt med Hamar Sentrum, som har tatt tak i utfordringen.

– Vi er obs på problemstillingen, og er i gang å bevisstgjøre våre medlemmer. Det vil alltid være noen som finner smutthull. Ordningen med gratis korttidsparkering er noe som blir veldig godt tatt imot, og så håper jeg vi får slutt på misbruk, sier leder Live Giset i Hamar sentrum.

Ny optimisme

I Strandgata ligger blomsterforretningen Blomsterdamene. Det er for tidlig å si om gratisparkeringen har gitt seg utslag i økt omsetning, men innehaverne Toril Sætrang og Therese Dalbakk er utelukkende positive til gratisparkeringen.

De erfarer at rulleringen er god på parkeringsplassene i Strandgata.

– Tilgjengeligheten blir bedre for folk, og det blir mer lettvint for kundene våre. Gratis parkering kan være det lille ekstra som får folk til å ta turen til byen. Det bidrar til å skape ny optimisme i sentrum, mener de to blomsterdamene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.