Eierne av Vien gård har sendt forslag til områderegulering av Vien gård til Hamar kommune. Tanken er å legge til rette for boliger i området mot Smeby og handels- og næringsarealer på området nærmest E6.

Wetten sier det er viktig for Hamar å kunne møte interessen for nye boliger samt næringsarealer i store knutepunkt.

– Vien-krysset er sammen med Midtstranda det mest trafikkerte krysset mellom Oslo og Trondheim og indrefileten for næringsutvikling i Innlandet. Vien vil være en grønn utvidelse av byen og ikke en satellitt som genererer mer biltrafikk, sier Wetten.

Han viser til at det er etablert gang- og sykkelveger, og at kollektivtilbudet skal styrkes ytterligere med en ny bussholdeplass i Vien-krysset.

– To tredjedeler av arealene av Vien som ønskes omdisponert er nydyrket på 1970- og 80-tallet, og nydyrkede områder som vil etableres som erstatning for dagens jordbruksarealer vil ha samme kvalitet som Vien har. Med over 60 prosent av matkornarealene eid av bønder som ikke driver eller har jordbruksmaskiner til å drive jorden sin selv, vil kunnskap være framtidens mangelvare i norsk jordbruk, og ikke arealer, mener Wetten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.