For det var Mette-Guns kofte, full i symbolikk med skispor i Åsa, jernbanespor, stjernehimmel og buer, som ble kåret til Hamarkofta i konkurransen i 2018.

Mandag kunne Nordheim overlevere en stor bunke med mønstre på Hamarkofta til Husfliden på CC. Koftepakkene blir i salg både her og på Tre Nøster i sentrum.

Les også: Mette-Gun vant med sin Hamar-kofte

Les også: Enorm interesse for Hamar-kofte

Flere farger

I første omgang er det bare mønsteret på damekofta som er klart.

– Så langt har jeg strikket sju kofter for å sjekke at mønsteret blir riktig, sier Mette-Gun Nordheim.

I neste omgang blir det laget mønstre til kofter for barn i alderen 7-, 9- og 11 år. Sjuårskofta har hun strikket til barnebarnet sitt, og han ga klar beskjed om at den ikke skulle være i grått og hvitt, men i blått og grønt. Slik ble det. Hun har også strikket ei barnekofte i rødt og oransje.

– Her er det helt opp til de som vil strikke hvilke farger de vil ha, sier Mette-Gun, som nå er veldig spent på om kofta slår an.

Når mønstrene til barnekoftene er klare, kommer det også mønstre på herrekofter.

Ventet lenge

Heidi Stuvik, daglig leder for Husfliden, kan bekrefte at mange har ventet utålmodig på mønsteret til kofta.

Mette-Gun Nordheim har sagt seg villig til å delta på fire strikkekafeer for å hjelpe folk i gang. Første kafé er allerede førstkommende lørdag på Jordbærpikene på CC.

– Den nederste kanten på jakka er tvebandstrikk, og det er det jo ikke alle som kan. Siden kan jeg komme inn igjen på strikkekafeer nede i sentrum og i Husflidslaget for å hjelpe strikkerne videre i andre litt vanskelige partier, sier Mette-Gun Nordheim.

Mange konkurrerte

Til sammen var det 34 kofter som konkurrerte om å bli den nye Hamar-kofta. Juryen plukket ut 10 kofter som deltok i finalen, og her fikk publikum være med å gi sin stemme. 29. november ble vinneren offentliggjort, og Mette-Gun Nordheim fikk en sjekk på 5.000 kroner. Men kanskje like gjevt, at kofta skulle komme i salg med mønster og garn.

– Det var en lang prosess, men det var stor entusiasme og veldig godt samarbeid i juryen. Alle var venner hele tiden, sier Therese Enger Andersen, arrangementsansvarlig på Hamar bibliotek og den som tok tak i ideen om å skape ei ny Hamar-kofte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.