Helene nøyde seg med å klippe slitte tupper denne gangen, men det var flere som var nesten ukjennelige etter at de hadde sittet i frisørstolen.

– Det er nok to år siden jeg klippet meg sist og håret mitt vokser noe fryktelig fort. Jeg har bare ikke hatt ork til å gå til frisøren, sa en av de mannlige kundene som var veldig takknemlig for tilbudet.

Det er ikke første gang Vikafrisørene tilbyr seg å besøke Værestedet Arbeideren før jul.

– Jeg har tidligere jobbet på Veslelia og på Sanderud ved siden av frisørjobben og synes det er viktig å stille opp. Dette er min julegave til dem som bruker tjenestene her, sa Iren Kjernsholen som samme med mannen sin driver Vikafrisørene.

Men de er ikke alene om å ville vise medmenneskelighet før jul. Klaaspeter Kuperus, tiltaksleder for Crux Arbeideren har ei lang liste over frisører og velværebedrifter i Hamar og omland som har ønsket å bidra.

– Vi er en del av Hamar sentrum og vi vil gi noe tilbake. Derfor tok vi kontakt med alle frisører og velværesentrene fordi vi vet at det er mange her som setter pris på det. Vikafrisørene kommer hit, men Gullhår frisør, Alles Velvære og en rekke andre bedrifter har gitt produkter.

I år holder Værestedet Arbeideren stengt på julaften, rett og slett fordi det ikke er ansatte til å holde åpent. I fjor og foregående år har de holdt åpent og da har 20–25 brukere brukt tilbudet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00