Sjetteklassejentene Maria Gravdal, Sofie Vegge, Signe Friberg Myre, Eline Randen og Johanne Hvistendahl Gjør fyker rundt på den nye isflata ved Storhamar skole. Skøytene har de hatt med hver dag siden isen ble lagt for noen uker siden.

– Nå har vi noe artig å drive med i friminuttene i stedet for å bare henge rundt, sier jentene.

Torsdag var det offisiell åpning av skøytebana – med snorklipping og tale. Elevrådsleder Tobas Haug Lieng var veldig glad for at ledelsen på skolen og FAU hadde hørt på elevene da de ønsket seg skøytebane.

– Med ståpåvilje og elevrådets påvirkningskraft fikk vi det til, sa Tobias i talen sin.

Og siden det var isen som skulle feires, var det utdeling av ispinne til alle elevene.

Storhamar skole har ønsket seg isbane lenge, men skolen har stadig fått høre at det var umulig på grunn av avrenning når isen smelter. Men rektor Mari L. Flagstad ga ikke opp og fikk med seg en av de ansatte hos kommuneentreprenøren på visning. Han syntes den asfalterte plassen var perfekt for isbane. FAU ved skolen betaler de 15.000 kronene det koster å sprøyte og vedlikeholde bana, men det er kommunen som gjør jobben.

– Lørdag 10. mars er det basar på Storhamar. Da håper vi på godt besøk slik at vi kan få inn mer penger, sier FAU-leder Marte Friberg Myre.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00