Latteryoga? Le på kommando, sammen med andre en ikke kjenner? Susanne Sønderbo kjenner til skepsisen. Men latteryogainstruktøren har fått mange gode tilbakemeldinger etter kurset sist vinter og har sett at mange har hatt stor glede av å få latteren fram

– For det er det som er målet, få latteren fram! Vi begynner å varme opp til litt musikk, gjør noen små øvelser, som for eksempel å diskutere uten ord, hilse på hverandre bare med latter, snakke i telefon bare med grimaser og la de andre overta «samtalen». Vi bruker gjerne parykker og blomsterkranser, og med slike enkle virkemidler glir vi inn i roller. Det er utrolig hvor fort latteren blir helt naturlig, sier Sønderbo.

Og boblende latter er noe langt mer enn bare en lyd som kommer ut av munnen.

–Når vi ler hjertelig, så raser endorfinene rundt i kroppen. De fungerer som naturlige smertelindrere, det frigjør spenninger. Og det er rett og slett trim; hvis du ler i 20 minutter er det som en halvtime med jogging, sier Sønderbo.

Som prest, psykolog og mindfulnesinstruktør er hun veldig opptatt av hva som kan få oss til å føle oss bedre. Og hun er ikke i tvil: Latter hjelper.

Kurset, som går over seks uker, arrangeres i Hamar Velferdssentral i Østre gate. Her er det bare å møte opp, ingen påmelding.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.