Regjeringen vil kutte statsstøtten til Likestillingssenteret i Hamar med én million kroner.

Stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen (Frp) var invitert til senteret fredag av Trettebergstuen, etter at han tidligere sa i HA at han ikke visste hva senteret er, og at han aldri har vært opptatt av kjønnskvotering.

Les også: Opprørt over Johnsen

Ikke reel valgfrihet?

Den ene millionen til Likestillingssenteret er foreslått omprioritert til et NHO-prosjekt om kvinner og realfag, og en økt satsing til lesbiske, homofile og transepersoner.

Trettebergstuen gikk hardt ut Johnsen og mener likestillingsarbeidet regjeringen står for er mest for «kakepynt» å regne.

– Høyre og Frp mener at folk får velge selv. Men det er ikke reell valgfrihet når vi blir møtt med forventninger til hva vi skal velge. Derfor trenger vi likestillingspolitikk for å veie opp for det, mener Trettebergstuen.

Kom med lekkasje

Trettebergstuen viser til at Norge faller på internasjonale likestillingsindekser.

I motsetning til H/Frp ønsker Arbeiderpartiet å styrke likestillingsarbeidet ved å foreslå 20 millioner kroner ekstra til de regionale likestillingssentrene, blant dem Hamar, samt oppbygging av to nye.

Dette kommer som et forslag i Aps alternative statsbudsjett som legges fram om to uker.

Bredere tilnærming

Johnsen synes besøket på Likestillingssenteret var nyttig og interessant, uten at han ville forplikte seg til noe som helst.

– Senteret har utviklet seg mye i forhold til hva jeg trodde, fra et snevert kjønnsperspektiv til et bredere perspektiv, mener Johnsen.

Men derfra til å si at han vil jobbe for å bevare bevilgningen til Likestillingssenteret, var vegen for lang.

– Vi har lagt fram et helhetlig budsjett. De prosjektene vi har prioritert for likestilling, er også viktige, sier Johnsen.

– Vi er nødt til å ta tak i de grunnleggende problemene, og ikke bare ta tak i enkeltprosjekter. Vi har mange fine planer som legges i en skuff. Likestilling kommer ikke av seg selv, mener Trettebergstuen.

Likestillingssenteret i Hamar har i dag seks ansatte, og med redusert statlig overføring er de nødt til å redusere aktiviteten, varsler direktør Goro Ree-Lindstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.