Ingen av de to er fra Hamar er fra Hamar opprinnelig, men er blitt veldig glad i byen.

– Og lyset, det fantastiske lyset, utbryter Hanna Krogh og avslører med det samme at hun kommer langt nordfra.

De to er kollegaer og har gått på turer sammen noen ganger. De har gått Trysilrypa og turer med bedriftsidretten i Nav, men Hanna har også fått med seg Anna-Lena på flere turer i området rundt Ajer og Hedmarkstoppen.

– Det er veldig hyggelig når vi to går sammen, men det skjer noe når flere går sammen, sier Hanna Krogh.

– Om en ikke kjenner noen av de andre, gjør det ingenting. Vi skal bare gå sammen, og det er en fin måte å bli kjent med andre, sier Anna-Lena.

2. juledag vil de gjerne ta dere med på en av de turene de setter stor pris på. De starter ved Joker-butikken på Ajer, går til Hedmarkstoppen og ned Vikervegen til Mjøsa. Derfra går turen innover mot Domkirkeodden og Hamar. Det er en tur på 8–10 kilometer.

– Vi går i rusletempo, og det går fint an å ha med barnevogn, sier Hanna.

Starttidspunktet (se tavla) er også nøye uttenkt: Ikke for tidlig slik at du ikke får med deg en god frokost, men tidlig nok til at du rekker en god tur før en eventuell familiemiddag på ettermiddagen.

–Har du besøk? Ta dem med! Da får de sett en flott del av Hamar, sier Anna-Lena og Hanna.

De håper folk tar med seg litt kaker og kaffetår slik at det kan bli en stopp i nærheten av Torps legesenter.

– Da skulle vi gjerne hatt med en fyrbøter som kan ta ansvar for å tenne et lite bål vi kan sitte ved. Ta også gjerne med fakler som vi kan tenne på siste biten inn mot Hamar, da blir det god stemning, sier Hanna. Anna-Lena er sikker på en ting: – Vi kan garantere at du er i godt humør når du har gått turen!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.